Styrelseledamot till Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet

Stockholms universitets studentkår söker just nu en ordinarie ledamot och en suppleant till Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet.

Bakgrund

Stiftelsen är en av de fem som ingår i Folkuniversitetet. Vår stiftelse är instiftad av Stockholms universitet tillsammans med Folkuniversitetsföreningen och Stockholms universitets studentkår.

Folkuniversitetet arbetar med folkbildning, kultur och vuxenutbildning. Kurser i främmande språk, svenska som främmande språk, ekonomi, juridik, data, konst, dans, musik och populärvetenskapliga föreläsningar och seminarier är de dominerande aktiviteterna. Inom verksamheten ryms också ett antal fristående gymnasieskolor, kompletterande utbildningar och kvalificerade yrkesutbildningar. Skolor finns också utomlands i Brighton, Aix-en-Provence och Düsseldorf. Förbundskansliet har sitt säte i Stockholm.

Folkuniversitetet Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet är moder/ägare till holdingbolaget Institutet för internationell utbildning som omfattar Aventus Aktiebolag, Företagsuniversitetet AB, CreditForum AB, A.L.L. International Language Center, plus två vilande bolag. Stiftelsen är också är också moder/ägare till Stiftelsen Internationella Skolorna, Stiftelsen Stockholms folkhögskola och Stiftelsen Braheskolan. I den sistnämnda ingår även Braheskolan Hotell & Konferens AB.

Koncernen har en omsättning på ca. 200 miljoner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är resultatinriktad och har god organisatorisk förmåga. Du är ansvarsfull, flexibel och lätt att samarbeta med. Det är särskilt viktigt att du har ett studentperspektiv, och tidigare engagemang i studentkårens verksamhet eller studentorganisationer på campus är meriterande. Erfarenheter från tidigare styrelsearbeten och relevant arbetslivserfarenhet är meriterande. Är du särskilt intresserad och/eller har kunskaper i ekonomi, organisationsutveckling eller juridik är detta också meriterande.

Du måste också vara fullvärdig medlem i Stockholms universitets studentkår.

Varaktighet

Mandatperioderna är 3 år för den ordinarie ledamoten och 1 år för suppleanten. Det hålls ca. fyra ordinarie styrelsemöten per år, varav en styrelsekonferens som brukar genomföras under hösten.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 10 november. Skicka ansökan med meritförteckning och personligt brev till: ledningssekreterare@sus.su.se

Bifogade filer godtas endast i PDF- eller word-format. Motivera varför just du skulle passa bra till ovanstående uppdrag. Skriv gärna också ifall du kan tänka dig att vara suppleant eller om du bara är intresserad av den ordinarie ledamotsplaten.

Kontaktpersoner

Frågor om uppdraget besvaras av Martina Smith, ledningssekreterare vid Stockholm universitets studentkår, per e-post på ledningssekreterare@sus.su.se. 

Studentkåren välkomnar ansökningar oavsett könstillhörighet, könsidentitet, sexuell läggning, ålder, funktionshinder, etnisk eller religiös bakgrund.

Projektledare för kårvalet

Stockholms universitets studentkår (SUS) söker dig som vill ta det övergripande ansvaret för att kårvalet 2018 genomförs på ett korrekt sätt och med ett högt valdeltagande.

 Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget

Du kommer att ansvara för att koordinera och samordna kårvalet. Arbetsuppgifterna inkluderar marknadsföring, aktivitetsplanering, arbetsledning och budgetplanering. Inom ramen av detta förtroendeuppdrag kommer du arbeta nära valnämndsordförande för kårvalet 2018.

Om dig

Som person är du engagerad, brinner för att skapa ett studentnära campus präglat av gemenskap och studenters inflytande vid Stockholms universitet och du bjuder in till engagemang i studentkåren.

Vi ser gärna att du

  • är resultatinriktad och har god organisatorisk förmåga har erfarenhet av projektledning
  • är en god kommunikatör och effektiv projektledare som klarar av att arbeta självständigt
  • är flexibel, lätt att samarbeta med och med förmåga att anpassa dig efter nya arbetsformer och rutiner
  • studerar eller har studerat vid Stockholms universitet
  • talar och skriver svenska flytande.

Erfarenhet från ideella organisationer, särskilt inom studentvärlden, eller universitet är meriterande, liksom erfarenhet från att tidigare ha arbetat med marknadsföring eller kommunikation.

Erfarenhet av kår- eller föreningsverksamhet är meriterande men inget krav.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas som person. Vi hyser stort förtroende för våra medarbetare och i ditt förtroendeuppdrag har du mycket eget ansvar.

Som förtroendevald i studentkåren har du, via kårstyrelsen, fått ditt uppdrag av studentkårens medlemmar. Det är ett ideellt uppdrag men du får arvodering för att du ska ha möjlighet att utföra de uppgifter som ingår i uppdraget.

Vårt mål är att din tid på kåren tillsammans med engagerade och kunniga kollegor ska vara rolig och utvecklande. Som medarbetare hos oss arbetar du såväl självständigt som i grupp.

Praktiskt rörande uppdraget

  • Arvodet för ett halvtidsuppdrag är 8 600 kronor i månaden
  • Som förtroendevald på halvtid förväntas du lägga i genomsnitt 17,5  timmar i veckan på ditt uppdrag
  • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget tillträds den 8 januari 2018 och pågår till och med den 4 maj 2018.  Du är arvoderad förtroendevald på 50 % för perioden (2018-01-08 - 2018-05-04) med undantag för kårvalsveckorna16 april till 27 april, då arvoderingen är 100 procent. Sista veckan under perioden (v. 18) avsätts för projektuppföljning och avslut. Sammanlagd tid för förtroendeuppdraget är 16 veckor.

Så här söker du uppdraget

Sista ansökningsdag är den 30 november 2017. Ansökningar behandlas löpande.
Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se

Märk din ansökan med ”Projektledare kårvalet”.

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en frivillig medlemsorganisation som arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vårt uppdrag är att du som studerar vid Stockholms universitet aktivt ska kunna påverka din utbildning. Vår målsättning är en studietid i världsklass och att du som student ska ha tillgång till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

Du är dessutom välkommen att kontakta Jessica Liander, ansvarig för evenemang och medlemsaktiviteter, medlemsaktiviteter@sus.su.se för frågor om uppdraget.

Är du nyfiken på hur det är att vara projektledare på kåren? Läs vår intervju med Maria

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar

Campusbutiken söker en vikarie för tjänsten butiksbiträde med utökat ansvar

Bakgrund

Campusbutiken är Stockholms universitets studentkårs andrahandsbokhandel på campus Frescati. Hos oss kan studenter köpa begagnad kurslitteratur till låga priser, samt lämna in sina böcker till försäljning.

Arbetsuppgifter

Du kommer till stor del utföra sedvanliga uppgifter för butiksbiträde som att hjälpa kunder att söka efter böcker i databasen och i hyllorna, kassaarbete, ta in och registrera böcker i vårt system samt sortera in böcker i hyllorna. Uppdraget syftar till att avlasta butikschef och innebär ett utökat ansvar för utvalda delar av butikens löpande arbete.

Då du bistår butikschef ingår det i ditt arbete att kunna öppna och stänga butiken, arbeta innan och efter terminens öppettider, lära upp ny personal, arbetsleda dina kollegor och kunna vikariera för butikschef vid behov.

Kvalifikationer

Då ett bra kundbemötande är ytterst viktigt för butiken lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper; du ska vara trevlig, tålmodig och hjälpsam. Då det kan vara mycket folk i butiken i början av terminen krävs också att du är stresstålig och kan samarbeta med dina kollegor i butiken. Detta är ett jobb för dig som är social och gillar mycket kundkontakt! Du kommer bistå butikschef och får gärna ha erfarenhet av att leda arbete, du behöver vara bekväm med att ta eget ansvar och kunna vikariera som butikschef vid behov. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Omfattning

Vi söker dig som kan för jobba under vårterminen 2018, med start i slutet av HT17. Tjänsten är 70 % (28 timmar/vecka), arbetet är främst förlagt under måndag-torsdag.

Ansökan

Låter det intressant så mejla ditt CV och ett personligt brev till butikschef@campusbutiken.se. Vi välkomnar ansökningar oavsett könstillhörighet, könsidentitet, sexuell läggning, ålder eller etnisk eller religiös bakgrund.

Märk ansökan med ”Vikarierande butiksbiträde”. Sista ansökningsdagär 30 november 2017. Vi tar emot ansökningar löpande.

Doktorandrepresentant: Humanvetenskapliga områdets samverkansberedning

1 ordinarie plats

Som doktorandrepresentant i Humanvetenskapliga områdets samverkansberedning har du möjlighet att utifrån ett doktorandperspektiv påverka beredningen av övergripande och strategiskt viktiga samverkansfrågor. Beredningen är inrättad av Områdesnämnden för humanvetenskap och utgörs av företrädare från områdets olika verksamheter. För mer information om samverkansberedningen se universitetets hemsida här

Mandatperioden som doktorandrepresentant är normalt på ett år. Du förväntas under perioden delta i beredningens sammanträden, samt rapportera till Centrala doktorandrådet (CDR). Rapporteringen sker lämpligast via SUS doktorandombud. Som representant i samverkansberedningen ersätts du med 2 dagars prolongation samt ytterligare 1 dag per möte. Mötesnärvaro ska kunna styrkas med protokoll. 

Du som är doktorand vid Humanvetenskapliga området har möjlighet att kandidera. Vill du anmäla intresse, eller har du frågor om uppdraget, tveka inte att höra av dig till doktorandombud David Rynell Åhlén på david.rynell.ahlen@sus.su.se

Doktorandrepresentant: Humanvetenskapliga områdets beredning för utbildning på forskarnivå (BUF)

Som doktorandrepresentant i Humanvetenskapliga områdets beredning för utbildning på forskarnivå (BUF) har du möjlighet att utifrån ett doktorandperspektiv påverka beredningen av övergripande och strategiskt viktiga frågor som rör utbildningen på forskarnivå vid området. BUF är en arbetsgrupp under Områdesnämnden för humanvetenskap och utgörs av företrädare från områdets olika verksamhetsområden. För mer information om BUF se universitetets hemsida här.

Mandatperioden som doktorandrepresentant är normalt på ett år. Du förväntas under perioden delta i BUF:s möten omkring en gång i månaden, samt rapportera till Centrala doktorandrådet (CDR). Rapportering sker lämpligast via SUS doktorandombud. Som representant i BUF ersätts du med 2 dagars prolongation samt ytterligare 1 dag per möte. Mötesnärvaro ska kunna styrkas med protokoll. 

Du som är doktorand vid Humanvetenskapliga området har möjlighet att kandidera. Vill du anmäla intresse, eller har du frågor om uppdraget, tveka inte att höra av dig till doktorandombud David Rynell Åhlén på david.rynell.ahlen@sus.su.se

Studentrepresentant: Magister- eller masterstudent till suppleantplats i institutionsstyrelsen vid BUV

1 plats

Som studentrepresentant på suppleantplats sitter du på en mandatperiod på ett år (fram till årsskiftet 2017/18) och deltar i styrelsemöten i de fall då ordinarie studentrepresentanter inte kan närvara. Du får vara en aktiv del av arbetet i institutionsstyrelsen och är med och beslutar om saker som påverkar studenters studiesituation. Studentrepresentanternas uppgift är att företräda studenternas intressen och föra in ett studentperspektiv på styrelsens möten.

Uppdraget är arvoderat på 500kr/bevistat möte där du hoppar in för någon ordinarie som inte är tillgänglig och du blir en stor erfarenhet och merit rikare! Vi söker studenter vid något av magister- eller masterprogrammen på BUV.

Institutionsstyrelsen består av företrädare för de anställda och studenterna vid institutionen och bedriver universitetets egentliga arbete genom att besluta om bland annat:
• institutionens interna organisation, budget och övergripande riktlinjer för verksamheten
• ändringar av kursplaner och kurslitteratur
• att inleda olika typer av rekryteringar vid institutionen

Som studentrepresentant i institutionsstyrelsen rapporterar du om arbetet i institutionsstyrelsen till BUVs Studentråd och förväntas delta i deras månatliga möten. Möten med studentrådet är inte arvoderade.

Du som är inskriven vid något av masterprogrammen på BUV kan kandidera. Maila till studiebevakare.larare@sus.su.se och skriv varför du skulle platsa! Skriv "Studentrepresentant IS-suppleant BUV" i ämnesraden.

Tillsättning kommer att ske löpande, så vänta inte med att nominera dig.

Om du har några frågor maila till mailadressen ovan eller kom förbi studiebevakarnas rum på Studentkåren (Studenthuset, plan 1).

Studentrepresentant: till Programrådet för Förskollärarprogrammet

1 ledig plats

Som studentrepresentant sitter du på en mandatperiod på ett år och deltar programrådsmöten ca 2-6 gånger per termin. Du får vara en aktiv del av arbetet i programrådet och är med och beslutar om saker som påverkar studenters studiesituation. Studentrepresentanternas uppgift är att företräda studenternas intressen och föra in ett studentperspektiv på programrådets möten.

Uppdraget i programrådet är arvoderat med 500kr/bevistat möte och du blir en stor erfarenhet och merit rikare!

Programrådet består av företrädare för de anställda och studenterna vid institutionen och fungerar som rådgivande instans i frågor rörande bland annat:
• granskning och utveckling av utbildningsplaner och utkast till kursplaner
• dimensionering av programmet
• utvecklingen inom programmet med utgångspunkt i t.ex. termins- och kursvärderingar

Som studentrepresentant i programrådet för Förskollärarprogrammet rapporterar du även om programrådets arbete till BUVs Studentråd och förväntas delta i deras månatliga möten. Möten med studentrådet är inte arvoderade.

Du som är inskriven vid Förskollärarprogrammet kan kandidera. Maila till studiebevakare.larare@sus.su.se och skriv varför du skulle platsa!

Tillsättning kommer att ske löpande, så vänta inte med att nominera dig.

Om du har några frågor maila till mailadressen ovan eller kom förbi studiebevakarnas rum på Studentkåren (Studenthuset, plan 1).