Studentombud

Stockholms universitets studentkår söker ett studentombud till sin verksamhet.

De studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget


Som studentombud är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att möta och bistå studenter som upplever sig ha behandlats felaktigt av Stockholms universitet samt lämna juridisk vägledning och stöd i enskilda ärenden. Du är involverad i hela processen från mottagande av ett ärende till uppföljning och dokumentation, under full sekretess. Därutöver arbetar du löpande med stöd och hjälp till studenter om studenträttigheter, tar fram informationsmaterial, informerar om och presenterar studentombudsverksamheten i olika sammanhang. Tillsammans med en studentombudskollega skriver du en årlig studentärenderapport, vars innehåll redovisas i olika forum inom Stockholms universitet.

Om dig


Vi söker dig som är utbildad socionom, jurist eller har en högskoleutbildning inom socialt arbete, psykologi, beteendevetenskap eller liknande. Om du har erfarenhet av att arbeta som juridiskt stöd, konfliktlösning eller liknande ses det som mycket meriterande. Det huvudsakliga arbetsspråket är svenska, men då Stockholms universitet har många internationella studenter är goda kunskaper i engelska och andra språk meriterande.

 

Som person är du ansvarsfull, strukturerad, förtroendeingivande och lyhörd med god förståelse för bemötandesituationer. Du är kommunikativ, lätt att samarbeta med, du kan anpassa dig efter nya arbetsformer och rutiner och är van att arbeta självständigt. Du kan arbeta i grupp och har vilja att utveckla verksamheten tillsammans med övriga ombud och verksamhetsområden på studentkårens kansli.

 

Har du erfarenhet från att ha arbetat i ideella organisationer eller universitet är detta meriterande.


Omfattning


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt.  Tillträdesdatum kan diskuteras då vi är intresserade av att hitta rätt person till vårt team, men vi ser gärna att du kan börja senast i månadsskiftet november/december 2017. Tjänsten inleds med sex (6) månaders provanställning.  

Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal. 

 

Så här söker du

Välkommen med din ansökan, CV och löneanspråk till rekryteringen@sus.su.se (mailto: rekryteringen@sus.su.se) senaste den 29 oktober 2017. Märk din ansökan med ”Studentombud”. Ansökningar behandlas löpande

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.
 

Om oss

Stockholms universitets studentkår (SUS) är Sveriges största studentkår med omkring 28 000 helårsstuderande medlemmar per verksamhetsår. Vi är en frivillig medlemsorganisation som arbetar aktivt med att företräda studenters intressen genom studiebevakning, påverkansarbete, stöd, information och åsiktsbildning. SUS är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang – och cafébesök. Medarbetare på SUS kansli utgörs av ett tjugotal ideellt engagerade, arvoderade förtroendevalda och sju anställda, varav två studentombud och ett doktorandombud.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av

verksamhetschef Camilla Sjölund Lundevall, Stockholms universitets studentkår, 08- 674 62 48, camilla.lundevall@sus.su.se (mailto:camilla.lundevall@sus.su.se)
 

Frågor om tjänsten besvaras av Frida Holmdahl, studentombud på Stockholms universitets studentkår, 08- 674 62 27, frida.holmdahl@sus.su.se.

Facklig representant för Unionen: Malin Forshällen, 08-674 62 58, malin.forshallen@sus.su.se (tillgänglig från och med 2017-10-13).

Arbetsgivare

Stockholms universitets studentkår

Universitetsvägen 2 A

114 18 Stockholm
 

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar