Lärarstudenternas Nyhetsbrev

Hej Lärarstudent!

I mars har det varit ganska lugnt med event för lärarstudenter, och eftersom vi inte vill maila er utan att ha något att säga så kommer här ett nyhetsbrev som täcker både resten av mars samt april, då schemat är späckat med både temadag om specialpedagogik, gratis bowling för de 20 första som anmäler sig till SMåMå Mars, föreläsningar på Gula Villan, studentrådsmöten och kårval!

Halvdag om Specialpedagogik

Redan imorgon, den 21 Mars, är det dags för en halvdag om specialpedagogik i Kårsalen, Studenthuset.

Konflikter i klassrummet?
Situationer som utmanar oss som lärare?

Vi blivande lärare behöver träna inkludering, lågaffektivt bemötande, nödsituationer och trygghetsskapande för att vara väl förberedda när vi kommer ut i skolan.
Halvdagen om Specialpedagogik i praktiken erbjuder
- WORKSHOPS
- SEMINARIER
Utbildarna är proffs inom sina respektive områden.

GRATIS FIKA

Ingen föranmälan behövs men klicka gärna i att du kommer så vi kan beräkna fikat. Välkomna!

Arr: SUS i samarbete med HSO, Attention, Astma och Allergiföreningen samt Specialpedagogiska institutionen här på SU

SMåMå 27/3: Bowlingkväll!

Anmälan till SMåMå (Sista Måndagen i Månaden): bowlingkväll den 27/3 har öppnat!
De 20 första som anmäler sig får banavgiften betalad av Lärarförbundet Student!
Anmälningsformulär finns i eventet - klicka på bilden för att komma dit!

OBS! Medlemskap i Stockholms universitets studentkår är ett krav för att delta! Blir vi fler än 20 personer kommer övriga att betala endast 50kr för en timmes bowling! Först till kvarn!

Lärarrummet i Gula Villan har öppnat!

Den 9 Mars hade vi säsongspremiär för Lärarrummet i Gula Villan och vi har redan hunnit prata om ämnen så som att använda rösten och att förstå genom erfarenhet. Nu på Torsdag den 23/3 kommer Lärarrummet att vara på Engelska och vi kommer att tala om lärarutbildningar ur ett Europeiskt perspektiv, med internationella lärarstudenter som veckans gäster. Den 30 Mars är temat "att möta särbegåvade elever" och i April kommer vi att prata om bland annat aggressiva elever, kulturpedagogik, att främja framgång för andra med mera!
Klicka på bilden på Gula Villan för att se alla event och kom sedan och ät gratis lunch med oss!

Logga Studentråd CLR.png

Namninsamling:
Gemensam examensceremoni för lärarstudenter

Centrala Lärarstudentrådet har startat en namninsamling för att påverka universitetet att införa en gemensam examensceremoni för alla lärarstudenter på SU. Skriv på och dela!

Skriv på här!
Följ Centrala Lärarstudentrådet här!

Logga Studentråd BUV.jpg

BUVs Studentråd
Ordinarie studentrådsmöte den 5/4 kl. 15.15 i Rosa Rummet, Studenthuset (inne i Kårens lokaler på bottenvåningen)

Logga Studentråd ISDS.png

ISDs Stundentråd
Ordinarie studentrådsmöte den 23/3 kl. 15.15 i Nobelrummet, Studenthuset (inne i kårens lokaler på bottenvåningen)

Den 24-28 April är det dags för Kårval!

Stockholms universitets studentkår är en politiskt styrd medlemsorganisation och under Kårvalet väljer man till Kårfullmäktige, kårens högsta beslutande organ. Du som medlem har alltså i kårvalet möjlighet att påverka vilka frågor kåren ska jobba med under verksamhetsåret 2017/2018.

Läs mer om vilka partier som ställer upp i valet här.