Samordnare för internationella studenter (50 %)

Stockholms universitets studentkår (SUS) söker dig som vill erbjuda internationella studenter vid Stockholms universitet en givande och rolig studietid genom sociala aktiviteter och mentorsprogram under vårterminen 2018.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Arbetsuppgifter

Ditt huvuduppdrag är att bidra till studentkårens arbete med internationella studenter. Som internationell samordnare ansvarar du för att i linje med vår vision och målsättningar planera, synliggöra och genomföra studentkårens aktiviteter riktade till internationella studenter. I ditt uppdrag som internationell samordnare kommer du att:

 • delta i planering, synliggörande, genomförande och uppföljning av aktiviteter för internationella studenter.
 • ansvara för studentkårens buddyprogram och ambassadörsprogram för internationella och lokala studenter. Ansvaret delar du med övriga medarbetare på internationella enheten.
 • ansvara för att hålla internationella studenter informerade om vad som händer på studentkåren och i Stockholms studentliv, t.ex. genom det internationella nyhetsbrevet och SUS internationella Facebooksida.

Om dig

Som person är du engagerad, brinner för att skapa ett studentnära campus präglat av gemenskap och studenters inflytande vid Stockholms universitet och du bjuder in till engagemang i studentkåren.

Vi ser gärna att du

 • har erfarenhet av att driva projekt
 • har erfarenhet av att anordna sociala aktiviteter i en internationell miljö
 • studerar eller har studerat vid Stockholms universitet
 • talar och skriver svenska och engelska flytande

Erfarenhet av kår- eller föreningsverksamhet är meriterande men inget krav.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas som person. Vi hyser stort förtroende för våra medarbetare och i ditt förtroendeuppdrag har du mycket eget ansvar.

Som förtroendevald i studentkåren har du, via kårstyrelsen, fått ditt uppdrag av studentkårens medlemmar. Det är ett ideellt uppdrag men du får arvodering för att du ska ha möjlighet att utföra de uppgifter som ingår i uppdraget.

Vårt mål är att din tid på kåren tillsammans med engagerade och kunniga kollegor ska vara rolig och utvecklande. Som medarbetare hos oss arbetar du såväl självständigt som i grupp.

Praktiskt rörande uppdraget

 • Arvodet för ett halvtidsuppdrag är 8 600 kronor i månaden.
 • Som förtroendevald på halvtid förväntas du lägga i genomsnitt 17 timmar i veckan på ditt uppdrag.
 • Arbete på kvällstid förekommer.
 • Det ingår fem dagars arvoderad ledighet per termin i uppdraget.
 • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget innebär att du är arvoderad förtroendevald på 50 procent under vårterminen 2018. Uppdraget pågår från och med 26 februari 2018 till och med 30 juni 2018.

Så här söker du uppdraget

Sista ansökningsdag är den 15 februari 2018. Ansökningar behandlas löpande.
Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se

Märk din ansökan med "Samordnare internationella studenter".

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en frivillig medlemsorganisation som arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vårt uppdrag är att du som studerar vid Stockholms universitet aktivt ska kunna påverka din utbildning. Vår målsättning är en studietid i världsklass och att du som student ska ha tillgång till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

Du är dessutom välkommen att kontakta nuvarande internationella samordnare Alexandra Harrysson, interntational.1@sus.su.se och Gustav Stönner, international.3@sus.su.se eller områdesansvarig för evenemang och medlemsaktiviteter Andrej Lunusjkin,  medlemsaktiviteter@sus.su.se för frågor om uppdraget.

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar