Projektledare för Luciabalen och övermarskalk

Stockholms universitets studentkår (SUS) söker dig som vill driva och utveckla studentkårens arbete med event, traditionsbärande och utåtriktad verksamhet under höstterminen 2018 och vårterminen 2019.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget

Ditt huvuduppdrag är att bidra till studentkårens arbete med medlems- och föreningsutveckling, genom traditionsbärande och utåtriktad verksamhet. Du ansvarar för att i linje med vår vision och målsättningar planera, synliggöra och genomföra studentkårens årliga Luciabal och studentkårens traditionsbärande verksamhet samt samordna vår närvaro vid akademiska högtider på Stockholms universitet.

I ditt uppdrag kommer du att:

 • planera och genomföra Luciabalen
 • initiera nya och utveckla befintliga sponsorsamarbeten
 • marknadsföra Luciabalen
 • rekrytera och arbetsleda en projektgrupp för Luciabalen
 • samordna studentkårens deltagande i akademiska högtider: SU:s professorsinstallation och doktorspromotion, SU:s magisterpromotion, Nobelfestligheterna samt Valborg
 • ansvara för studentkårens ordensband och medaljer
 • ansvara för att hålla kontinuerlig kontakt med övriga studentkårer och Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) i traditionsbärande frågor

Om dig

Som person är du engagerad, brinner för att skapa ett studentnära campus präglat av gemenskap och studenters inflytande vid Stockholms universitet och du bjuder in till engagemang i studentkåren.

Vi ser gärna att du

 • har erfarenhet av traditionsbärande verksamhet
 • har erfarenhet av event/reklam/PR
 • har erfarenhet av att driva projekt
 • studerar eller har studerat vid Stockholms universitet
 • talar och skriver svenska flytande.

Erfarenhet av kår- eller föreningsverksamhet är meriterande men inget krav.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas som person. Vi hyser stort förtroende för våra medarbetare och i ditt förtroendeuppdrag har du mycket eget ansvar.

Som förtroendevald i studentkåren har du, via kårstyrelsen, fått ditt uppdrag av studentkårens medlemmar. Det är ett ideellt uppdrag men du får arvodering för att du ska ha möjlighet att utföra de uppgifter som ingår i uppdraget.

Vårt mål är att din tid på kåren tillsammans med engagerade och kunniga kollegor ska vara rolig och utvecklande. Som medarbetare hos oss arbetar du såväl självständigt som i grupp.

Praktiskt rörande uppdraget

 • Månadsarvode utgår i förhållande till uppdragets omfattning (se nedan under uppdragets längd) med följande referens: ett förtroendeuppdrag på 100 procent motsvarar ca 35 timmar i veckan och arvoderas med 17 400.
 • Det ingår fem dagars arvoderad ledighet per termin i uppdraget.
 • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets omfattning och längd

Uppdraget innebär att du är arvoderad förtroendevald på 62,5 procent under höstterminen 2018 t.o.m. 31 januari 2019 och 12,5 procent vårterminen 2019 fr.o.m. 1 februari 2019. Uppdraget är större på höstterminen på grund av att Luciabalen hålls den terminen. Januari 2019 ägnas åt avslutning inklusive slutrapportering av Luciabals-projektet. Uppdraget pågår från och med 8 augusti 2018 till och med 30 juni 2019.

Så här söker du uppdraget

Sista ansökningsdag är den 1 maj 2018. Ansökningar behandlas löpande. Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se

Märk din ansökan med ”ÖMA och Luciabal”.

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en frivillig medlemsorganisation som arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vårt uppdrag är att du som studerar vid Stockholms universitet aktivt ska kunna påverka din utbildning. Vår målsättning är en studietid i världsklass och att du som student ska ha tillgång till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

Du är dessutom välkommen att kontakta nuvarande övermarskalk tillika projektledare för Luciabalen Maria Lunusjkin på overmarskalk@sus.su.se eller ansvarig för evenemang och medlemsaktiviteter Andrej Lunusjkin på medlemsaktiviteter@sus.su.se för frågor om uppdraget.

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar