Politisk sekreterare

Stockholms universitets studentkår (SUS) söker dig som vill samordna studentkårens centrala påverkansarbete under höstterminen 2018 och vårterminen 2019.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget

Ditt huvuduppdrag är att stötta presidiet/kårledningen i områdesövergripande påverkansfrågor. Politisk sekreterare ansvarar för att i linje med vår vision och målsättningar omvärldsbevaka och ta fram underlag i för studentkåren relevanta frågor. I ditt uppdrag som politisk sekreterare kommer du att:

 • vara berörda studentrepresentanter behjälplig med underlag inför sammanträden på central nivå
 • ingå i studentkårens ledning och i samråd med presidiet bereda underlag av utbildningspolitisk karaktär, remissvar och liknande
 • i samråd med presidiet föra löpande kontakt med för studentkåren relevanta samarbetsorgan såsom exempelvis Sveriges förenade studentkårer (SFS) och Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO)
 • ansvara för studentkårens närvaro på sociala medier med opinionsbildande syfte.

Om dig

Som person är du engagerad, brinner för att skapa ett studentnära campus präglat av gemenskap och studenters inflytande vid Stockholms universitet och du bjuder in till engagemang i studentkåren.

Vi ser gärna att du

 • har analytisk förmåga
 • har lätt att uttrycka dig i tal och skrift
 • har erfarenhet av organisationspolitiskt arbete
 • studerar eller har studerat vid Stockholms universitet
 • talar och skriver svenska flytande.

Erfarenhet av kår- eller föreningsverksamhet är meriterande men inget krav.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas som person. Vi hyser stort förtroende för våra medarbetare och i ditt förtroendeuppdrag har du mycket eget ansvar.

Som förtroendevald i studentkåren har du, via kårstyrelsen, fått ditt uppdrag av studentkårens medlemmar. Det är ett ideellt uppdrag men du får arvodering för att du ska ha möjlighet att utföra de uppgifter som ingår i uppdraget.

Vårt mål är att din tid på kåren tillsammans med engagerade och kunniga kollegor ska vara rolig och utvecklande. Som medarbetare hos oss arbetar du såväl självständigt som i grupp.

Praktiskt rörande uppdraget

 • Arvodet för ett heltidsuppdrag 17 400 kronor i månaden.
 • Som förtroendevald på heltid förväntas du lägga i genomsnitt 35 timmar i veckan på ditt uppdrag.
 • Det ingår fem dagars arvoderad ledighet per termin i uppdraget.
 • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget innebär att du är arvoderad förtroendevald på 100 procent under HT18-VT19. Uppdraget pågår från och med 1 juli 2018 till och med 12 juli 2019. Viss verksamhetsplanering kan förekomma i juni 2018.

Så här söker du

Sista ansökningsdag är den 1 maj 2018. Ansökningar behandlas löpande. Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se
Märk din ansökan med ”Polsek”.

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en frivillig medlemsorganisation som arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vårt uppdrag är att du som studerar vid Stockholms universitet aktivt ska kunna påverka din utbildning. Vår målsättning är en studietid i världsklass och att du som student ska ha tillgång till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

Du är dessutom välkommen att kontakta nuvarande politiska sekreteraren Mona Hagi, 08-674 62 40, politisksekreterare@sus.su.se.

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar