Allmänreporter/ aktualitetsproducent

Under HT 2018 lanserar Stockholms universitets studentkår (SUS) en ny modell för redaktionell utveckling och produktion. Syftet är att göra trovärdig, relevant och tillgänglig studentjournalistik i världsklass för SUS medlemmar och studenter vid Stockholms universitet. Till redaktionen söker vi nu en förtroendevald allmänreporter/aktualitetsproducent med ansvar för nyhetsbevakning i text, bild, ljud och rörlig media.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om SUS nya modell för redaktionell utveckling och produktion

Den nya modellen för redaktionell utveckling och produktion på SUS antogs av kårfullmäktige 2018-05-24. Den är resultatet av ett projekt som har löpt från 2017-10-16 och avslutas 2018-06-30 med syfte att utveckla studentkårens tidning Gaudeamus.

Basen för den nya modellen är en SUS redaktionella policy. För att ge modellen ytterligare stabilitet och omsätta den redaktionella policyn i praktiken har också en verktygslåda – Guide till redaktionell utveckling och produktion på SUS – tagits fram.

SUS redaktionella policy, antagen av kårfullmäktige 2018-02-22

Guide till redaktionell utveckling och produktion på SUS

Ny modell för redaktionell utveckling och produktion på SUS – varför, hur och vad, proposition antagen av kårfullmäktige 2018-05-24

Om uppdraget

Som allmänreporter/aktualitetsproducent med ansvar för nyhetsbevakning i text, bild, ljud och rörlig media arbetar du självständigt och som en del av redaktionen med nyhetsvärdering, produktion och publicering av nyheter i digital miljö. Du deltar i redaktionens utveckling och produktion av nya format och är redaktionens motor inom nyheter och aktualitet.

I uppdraget ingår bland annat:

• Nyhetsbevakning, produktion och publicering i digital miljö
  • Att självständigt och som en del av redaktionen driva nyhets- och aktualitetsbevakning utifrån SUS redaktionella policy och Guide till redaktionell utveckling och produktion på SUS.
  • Planering och produktionsledning under utveckling och produktion av nya redaktionella format inom nyheter och aktualitet
  • Att agera redaktör/producent för nya redaktionella format inom nyheter och aktualitet

Om dig

Du är nyfiken, driven och generös med erfarenheter och idéer.

Vi ser gärna att du

• är nyutbildad eller snart färdig journalist eller motsvarande
  • har erfarenhet av att driva och utveckla nyhets- och aktualitetsbevakning i digital miljö
  • har erfarenhet av digital publicering och produktionsverktyg som exempelvis Squarespace, InDesign, Photoshop och After Effects
  • har erfarenhet av att utveckla, planera och genomföra redaktionell produktion tillsammans med andra
  • har erfarenhet av att öka spridning och genomslag för redaktionellt material med hjälp av sociala medier
  • talar och skriver svenska flytande.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas som person. Vi hyser stort förtroende för våra medarbetare och i ditt förtroendeuppdrag har du mycket eget ansvar.

Som förtroendevald i studentkåren har du, via kårstyrelsen, fått ditt uppdrag av studentkårens medlemmar. Det är ett ideellt uppdrag men du får arvodering för att du ska ha möjlighet att utföra de uppgifter som ingår i uppdraget.

Vårt mål är att din tid på kåren tillsammans med engagerade och kunniga kollegor ska vara rolig och utvecklande. Som medarbetare hos oss arbetar du såväl självständigt som i grupp.

Arvode och villkor

• Arvodet för ett heltidsuppdrag är 17 400 kronor i månaden.
  • Som förtroendevald på heltid förväntas du lägga i genomsnitt 35 timmar i veckan på ditt uppdrag.
  • Det ingår fem dagars arvoderad ledighet per termin i uppdraget.
  • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget innebär att du är arvoderad förtroendevald på 100 procent under HT18–VT19. Uppdraget pågår från och med 8 augusti 2018 till och med 30 juni 2019.

Så här söker du

Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se
Märk din ansökan med ” allmänreporter/aktualitetsproducent”.

Sista ansökningsdag är den 31 juli 2018. Ansökningar behandlas löpande.

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en frivillig medlemsorganisation som arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vårt uppdrag är att du som studerar vid Stockholms universitet aktivt ska kunna påverka din utbildning. Vår målsättning är en studietid i världsklass och att du som student ska ha tillgång till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

Frågor om uppdraget och SUS redaktionella arbete skickas till Sara Berg, projektledare för utvecklingen av Gaudeamus, sara.berg@sus.su.se.

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar