Samordnare för kårföreningar

Stockholms universitets studentkår (SUS) söker dig som vill driva och utveckla studentkårens arbete med event och utåtriktad verksamhet under höstterminen 2018 och vårterminen 2019.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget

Ditt huvuduppdrag är att bidra till studentkårens arbete med medlems- och föreningsutveckling genom att stötta både nya och existerande kårföreningar i deras verksamhet. Samordnaren för kårföreningar ansvarar för att i linje med vår vision och målsättningar stötta, utbilda och synliggöra kårföreningarna som är knutna till studentkåren. I ditt uppdrag kommer du att:

 • vara kårföreningarnas kontaktperson på studentkåren och erbjuda dem stöd i deras verksamhet
 • synliggöra möjligheten att och underlätta för studenter att starta kårföreningar
 • ha ett stort administrativt ansvar i att boka lokaler åt föreningarna och handlägga ansökningar om ekonomiska bidrag samt ansvara för registreringen av kårföreningar
 • representera studentkåren under utåtriktade aktiviteter och kampanjer på universitetet.

Om dig

Som person är du engagerad, brinner för att skapa ett studentnära campus präglat av gemenskap och studenters inflytande vid Stockholms universitet och du bjuder in till engagemang i studentkåren.

Vi ser gärna att du

 • har erfarenhet av event/reklam/PR
 • har erfarenhet av att driva projekt
 • har erfarenhet av administrativt arbete
 • har erfarenhet av medlemsrekrytering
 • studerar eller har studerat vid Stockholms universitet
 • talar och skriver svenska flytande

Erfarenhet av kår- eller föreningsverksamhet är meriterande men inget krav.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas som person. Vi hyser stort förtroende för våra medarbetare och i ditt förtroendeuppdrag har du mycket eget ansvar.

Som förtroendevald i studentkåren har du, via kårstyrelsen, fått ditt uppdrag av studentkårens medlemmar. Det är ett ideellt uppdrag men du får arvodering för att du ska ha möjlighet att utföra de uppgifter som ingår i uppdraget.

Vårt mål är att din tid på kåren tillsammans med engagerade och kunniga kollegor ska vara rolig och utvecklande. Som medarbetare hos oss arbetar du såväl självständigt som i grupp.

Praktiskt rörande uppdraget

 • Arvodet för ett halvtidsuppdrag är 8 700 kronor i månaden.
 • Som förtroendevald på halvtid förväntas du lägga i genomsnitt 17,5 timmar i veckan på ditt uppdrag.
 •  Det ingår fem dagars arvoderad ledighet per termin i uppdraget.
 • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget innebär att du är arvoderad förtroendevald på 50 procent under HT18/VT19. Uppdraget pågår från och med 8 augusti 2018 till och med 30 juni 2019.

Så här söker du uppdraget

Sista ansökningsdag är den 1 maj. Ansökningar behandlas löpande. Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se

Märk din ansökan med ”Samordnare för kårföreningar”.

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en frivillig medlemsorganisation som arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vårt uppdrag är att du som studerar vid Stockholms universitet aktivt ska kunna påverka din utbildning. Vår målsättning är en studietid i världsklass och att du som student ska ha tillgång till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

Du är dessutom välkommen att kontakta nuvarande samordnare för kårföreningar Elsa Costes, karforeningar@sus.su.se eller ansvarig för evenemang och medlemsaktiviteter Andrej Lunusjkin, medlemsaktiviteter@sus.su.se för frågor om uppdraget.

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar