Studiebevakare för lärarstudenter

Stockholms universitets studentkår (SUS) söker dig som vill samordna studentinflytandet för lärarstudenter under en eller två terminer med start vårterminen 2018.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande och medverkan under sin tid på universitetet skapar ett utbildningsväsen i världsklass. Stockholms universitets studentkår ska bli bäst i världen på att möjliggöra studenters inflytande över och medverkan i sin utbildning.

Om uppdraget

Ditt huvuduppdrag som studiebevakare är att bevaka och samordna studentinflytandet. Studiebevakare ansvarar för att i linje med vår vision och målsättningar stärka studenternas inflytande över sin utbildning och situation på institutions- och fakultetsnivå. Som studiebevakare kommer du att:

 • samordna och ge stöd till studentråd, fakultetsråd och studentrepresentanter samt utbilda råd och studenter om studentinflytande
 • representera studentkåren i organ vid fakulteten och se till att studenternas intressen tas tillvara samt upprätthålla kontakt med institutionerna och fakultetskansli
 • planera och utföra projekt och aktiviteter i syfte att stärka studentinflytandet vid universitetet
 • representera studentkåren under utåtriktade aktiviteter och kampanjer på universitetet.

Om dig

Som person är du engagerad, brinner för att skapa ett studentnära campus präglat av gemenskap och studenters inflytande vid Stockholms universitet och du bjuder in till engagemang i studentkåren.

Vi ser gärna att du:

 • studerar eller har studerat vid lärarutbildning
 • har erfarenhet av studentrådsengagemang
 • har erfarenhet av att driva projekt
 • har erfarenhet av medlemsrekrytering
 • studerar eller har studerat vid Stockholms universitet
 • talar och skriver svenska flytande

Erfarenhet av kår- eller föreningsverksamhet är meriterande men inget krav.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas som person. Vi hyser stort förtroende för våra medarbetare och i ditt förtroendeuppdrag har du mycket eget ansvar.

Som förtroendevald i studentkåren har du, via kårstyrelsen, fått ditt uppdrag av studentkårens medlemmar. Det är ett ideellt uppdrag men du får arvodering för att du ska ha möjlighet att utföra de uppgifter som ingår i uppdraget.

Vårt mål är att din tid på kåren tillsammans med engagerade och kunniga kollegor ska vara rolig och utvecklande. Som medarbetare hos oss arbetar du såväl självständigt som i grupp.

Praktiskt rörande uppdraget

 • Arvodet för ett heltidsuppdrag är 17 400 kronor i månaden.
 • Som förtroendevald på heltid förväntas du lägga i genomsnitt 35 timmar i veckan på ditt uppdrag.
 • Det ingår fem dagars arvoderad ledighet per termin i uppdraget.
 • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget innebär att du är arvoderad förtroendevald på 100 procent under vår- och höstterminen 2018. Uppdraget pågår till och med 14 december 2018 med uppehåll under tiden 1–31 juli 2018, då inget arvode utgår. Vi ser gärna att du har möjlighet att börja så snart som möjligt.

Det finns också möjlighet att söka uppdraget för enbart vårterminen 2018. Uppdraget pågår då till och med 30 juni 2018. Ange i din ansökan om du är intresserad av uppdrag på en eller två terminer.

Så här söker du

Sista ansökningsdag är den 15 februari. Ansökningar behandlas löpande.
Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se. Märk din ansökan med ”studiebevakare lärare”

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en frivillig medlemsorganisation som arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vårt uppdrag är att du som studerar vid Stockholms universitet aktivt ska kunna påverka din utbildning. Vår målsättning är en studietid i världsklass och att du som student ska ha tillgång till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

För frågor om uppdragen är dessutom välkommen att kontakta ansvarig för studentinflytande Nils Bergmark, 08-674 62 55, studentinflytande@sus.su.se

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar