Lärarstudenternas Nyhetsbrev December 2016


Hej alla lärarstudenter!

Nu är det snart december! Och som om det inte var nog att december innebär Holiday season, så finns det som vanligt en massa aktiviteter för oss lärarstudenter.  
 
Alla bilder i nyhetsbrevet är länkar! 

Lärarrummet i Gula Villan

Lärarrummet i Gula Villan har stängt för terminen, och vi vill passa på att tacka alla föreläsare och studenter som varit med och lyssnat och diskuterat! Programmet inför VT17 kommer vara klart redan i December! Håll utkik efter programmet och uppdatering i nyhetsflödet i högerspalten på sus.su.se/lararutbildning så ses vi igen till våren! 

 

STUDENTRÅDEN

Enligt högskolelagen har studenter rätt att finnas representerade i alla instanser där beslut fattas som berör studenternas vardag. Dessa representanter tillsätts av kåren och väljs genom studentråden på varje institution. Den som tagit på sig ett represetationsuppdrag rapporterar till studentråden. Möten med studentråden sker på idéell basis, men uppdragen i de beslutande organen är arvoderade och fantastiskt bra att sätta upp på CV:t.

I December ska flera av dessa studentrepresentanter väljas inför 2017 års mandatperiod. Det kommer ske på terminens sista möte eller årsmötena. Du kan hitta länkar till och läsa mer om de lediga uppdragen här, under rubriken Lärarstudenter Sökes! Om du är intresserad av något av uppdragen kan du maila till studiebevakare.larare@sus.su.se

Studentråden önskar att det kommer 1-2 studenter från varje termin på mötena för att lyssna på rapporter från representationsuppdragen. Man är även välkommen att ta upp saker som kan förbättras: det kan vara allt från kurslitteratur till systematiska fel i schemaläggning etc.

Läs mer här om vilka studentråd som har hand om just din utbildning.

 

MNDs Studentråd
Årets sista möte
1/12 kl. 16.00
P-huset rum P465
Läs mer om rådet här

Lärarnas Studentråd HSD
Nytt datum för årsmöte
6/12 kl. 15.00
Kårsalen, Studenthuset
Läs mer om rådet här

ISDs Studentråd (ISDS)
Årsmöte
8/12 kl. 13:00
Kårsalen, Studenthuset
Läs mer om rådet här


KÅRFÖRENINGAR

Feministiska Lärarstudenter bjuder in till Adventsfika

Feministiska Lärarstudenter bjuder in till Adventsfika den 1/12 kl. 08:00 i Sal B315, Södra husen. 


Dagens diskussionstema är traditioner i skolan, ett för vissa känsligt ämne. Är det okej att ha avslutningen i kyrkan? Får man sjunga "Den blomstertid" trots att det är en psalm? Får man ha pepparkaksgubbar i Luciatåget? Varför är det viktigt? Vad står i läroplanerna? Varför orsakar det så stor debatt? Kom och få gratis adventsfika, ta del av diskussionen eller bara lyssna. 

Feministiska Lärarstudenter är en politiskt obunden kårförening. Alla lärarstudenter är välkomna! 

Lärarstudenternas Klubbmästeri håller 2 temapubar denna månad! 

Juliga hälsningar från

Jessica Liander                                                                                        Jannika Ojeda Meftah
Studiebevakare Lärarutbildningarna                                                Samordnare Lärarstudenter
studiebevakare.larare@sus.su.se                                                       lararstudenter@sus.su.se